skip to Main Content

Met deze tips kom je meer in beweging

gezondheidIn Nederland is het een maatschappelijk probleem dat er niet voldoende bewogen wordt. Minimaal een halfuur per dag bewegen wordt door de meesten niet gehaald. Erg zonde, want dit brengt negatieve gezondheidsgevolgen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld aangetoond dat mensen die te weinig bewegen een aanzienlijk grotere kans hebben op dementie. Mocht jij te weinig bewegen, dan is het zeker aan te raden om verder te lezen!

Pak niet altijd de auto

De meeste mensen die een auto hebben zijn geneigd om deze ook te gebruiken voor kleine afstanden. Als dit bij jou aan de orde is, dan is het sterk aan te raden om daar verandering in te brengen. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van met de auto met de fiets naar de stad. 

Ga met je hond naar het bos

Als je een hond hebt dan is het erg leuk om samen naar het bos te gaan. Door naar het bos te gaan spendeer je extra tijd aan bewegen. daarnaast is het wandelen in het bos intensiever dan wandelen op straat. Ook dat is voordelig voor het lichaam. Naast dat voor jezelf erg goed is, is het ook erg leuk en goed voor je hond. 

Ga naar de sportschool met een bepaald doel

Een andere aanrader is om met een bepaald doel naar de sportschool te gaan. Dit doel kan je gebruiken als houvast wanneer je even geen zin hebt. Probeer voor jezelf een erg lastig, maar realistisch doel te stellen. Als je het doel dan net niet haalt, dan heb je zeer waarschijnlijk alsnog erg goed gepresteerd. 

Mocht je nog meer tips in beweging blijven willen, dan zijn er diverse sportcentra’s die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast zijn er ook sporters die online een blog bijhouden. Ook daar kan je veel van leren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top