skip to Main Content

Voordelen van personal training

personal trainingBen je op zoek naar goede personal training om jouw gezondheid te verbeteren? Dan ga je in jouw omgeving vaak veel verschillende specialisten vinden die jou hierbij kunnen helpen. Met deze training ga je samen met een coach aan de slag om aan jouw conditie te werken en een gezondere leefstijl te creëren. Een van de specialisten waar je bij kunt gaan kijken is Your Physical Coach. Maar welke voordelen kun je behalen aan een personal trainer? Onderstaande informatie zet enkele voordelen op een rij, zodat je voor jezelf kunt bekijken of dit bij je past.

Personal training voor jouw doelen

Personal training is een training die geheel aan jouw wensen en behoeften is aangepast. Je moet gaan werken aan jouw doelen. Niet ieder lichaam is hetzelfde en de een heeft al meer conditie van zichzelf dan de ander. Samen met een coach ga je daarom aan de slag met een plan van aanpak, zodat je uiteindelijk jouw doelen kunt behalen. Of dit nu om een betere conditie gaat of het kwijtraken van de overtollige kilo’s, de coach kan jou hier binnen afzienbare tijd mee gaan helpen en ervoor zorgen dat je voldoende motivatie hebt om tot het doel te komen.

Altijd realistische doelen stellen voor de training

Een van de voordelen van personal training is dat je 1 op 1 met een coach aan de slag gaat voor het behalen van jouw doelen. Je hoeft jezelf hierdoor niet onzeker te voelen en krijgt de aandacht die je nodig hebt. Daarbij worden er bij Your Physical Coach ook realistische doelen gesteld. Je kunt bijvoorbeeld geen sixpack krijgen in slechts een aantal weken. Er wordt daarom gekeken hoe je op een gezonde manier toch die blokjes op jouw buik kunt krijgen, terwijl je jouw lichaam niet overbelast.

Voor ieder niveau effectief trainen

Bij personal training draait het ook om het verleggen van grenzen in plaats van het overschrijden hiervan. De lichamelijke klachten die je normaal gesproken bij fanatiek sporten hebt, zullen hier niet voor komen. De effectieve trainingen van 30 minuten zorgen ervoor dat je uiteindelijk wel naar jouw doel toewerkt en jouw spieren traint, maar dan zonder alle negatieve gevolgen. De trainingen zijn altijd op jou afgestemd en het maakt niet uit of je een topsporter bent of compleet onervaren. Iedereen kan deelnemen aan de trainingen en ervoor zorgen dat het uiteindelijke doel gerealiseerd wordt.

Ook hulp bij de juiste voeding

Het gaat echter niet alleen om training. Om gezond te leven en de doelen te behalen moet er namelijk ook gekeken naar de juiste voeding. Personal training heeft alleen effect als je de juiste voedingsstoffen inneemt. De coach kan jou hier ook advies over geven. Samen met de trainer kan er een voedingsschema opgesteld worden, zodat je de juiste hoeveelheden binnenkrijgt en jouw lichaam niets meer te kort gaat komen. Uiteindelijk heb je hier alleen maar profijt van en ga je merken dat het sporten ook steeds eenvoudiger verloopt. En je staat er nooit alleen voor!

Bron foto door Anthony Shkraba via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top