skip to Main Content

Het belang van gezond eten voor het behouden van een slanke lijn

Gezond afvallen

Afvallen is voor velen niet een makkelijk proces. Sommigen zijn jaren bezig om hun ideale gewicht te bereiken maar zonder enige resultaat. Wist je dat behalve sporten je ook heel gezond zal moeten eten om een slanke lijn te krijgen en die ook te behouden.

In deze blog vertellen wij jou alles over het belang van gezond eten en het behouden van een slanke lijn. Je zal je wel afvragen welke maaltijden gezond. Wij hebben enkele maaltijden hiervoor jou genoteerd die je zou kunnen consumeren. Wij vertellen jou ook wat je zeker niet moet eten.

  • Vermijdt zoet

Probeer koekjes te vermijden maar je zou wel jam of appelstroop op je boterham kunnen smeren tijdens je ontbijt. Je zou ook fruit op je brood kunnen doen. Hierdoor heb je ook een stevige portie vezels al heel vroeg in je gekregen. Wil je in plaats van iets zoets toch wat hartigs op je brood dan zou je kunnen kiezen tussen ham of 20+ kaas. Besmeer je boterham wel altijd met halvarine.

  • Eet genoeg groente bij de lunch

Elk mens heeft ongeveer 250 gram groente per dag nodig. Velen komen niet dichtbij het getal dat eerder genoemd is. Ben je iemand die op de lijn let dan raden wij jou aan om die 250 gram groente wel dagelijks te consumeren. Wij snappen dat het ook voor jou misschien ook niet makkelijk is maar daarvoor hebben wij dus een oplossing. Probeer zoveel mogelijk soepsoorten te maken, sapjes maken, zet in plaats van pindakaas maar lekker een stuk groente op je boterham als beleg. Maak ook verschillende salades soorten. Je kan ook rauwkost als tussendoortjes nemen in plaats van die heerlijke nootjes.

  • Volkoren producten

Je stoelgang speelt een belangrijke rol als je wilt afvallen. Behalve volkoren brood kun je ook aardappelen, peulvruchten en volkoren pasta eten. Zilvervlies en couscous zijn ook goed voor de darmen. Je bord dient wel voor de helft gevuld zijn met groenten. Je kunt ook experimenteren met quinoa, zwarte linzen en spelt.

  • Smaakmakers

Een ieder houdt van lekkere sausjes zoals mayonaise. Wist je dat deze sausjes juist heel veel calorieën bevatten. Heb je trek in een sausje dan kun je het best kiezen voor rode sausjes. Rode sausjes bevatten minder calorieën dan witte sausjes. Enkele rode sausjes die je zou kunnen kiezen zijn ketchup, ketjap en paprikasausjes. De witte sausjes zijn mayonaise, romige sausjes en crème fraiche. Ook met olijfolie dien je op te passen. Olijfolie is heel gezond maar bevat veel calorieën. Wees dan niet te gul bij het gebruik daarvan. Wist je dat je zelf pesto kon maken? Zet wat olie in je basilicum en je hebt je zelf gemaakt pesto.

  • Visvetten

Wist je dat visvetten heel gezond zijn? In plaats van een pakje chips kan je liever een stuk bruin brood met vis als tussendoortje nemen.

 

Wil je gezond en slank blijven dan is behalve een gezonde voeding, sporten ook heel belangrijk. ben jij iemand die niet graag naar de sportschool gaat? Geen probleem, ook aan deze groep hebben wij gedacht.

  • Maak gebruik van je televisie

Tegenwoordig kan je ook televisie ook aangesloten worden op het internet. Ga maar lekker op Youtube. Er zijn voldoende oefenvideo’s. zoek er maar 1 uit en ga lekker voor een half uur tot een uur aan de slag.

  • Een ommetje lopen

Maak een afspraak met een vriendin en ga elke dag een ommetje lopen in de buurt. Of maak een afspraak met je partner dat jij de hond wat vaker zult uit laten. Je vangt meteen een frisje neus en hebt meteen ook wat calorieën verbrandt.

  • Kies wat vaker de trap

In plaats van de lift, kies vaker voor de trap. Hierdoor val je af en blijf je lekker fit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top